De ce servicii SSM si SU

ISO Industrial - ISO 3834:2006

DE CE SERVICII SSM SI SU?

Abordarea aspectelor de securitate si sanatate la nivelul locurilor de munca reprezinta o parte integranta a unei strategii manageriale eficiente care va asigura nu numai evitarea costurilor mari cu accidentele si imbolnavirile, dar si imbuntatirea climatului de munca, reducerea fluctuatiei personalului, percum si cresterea performantelor economice.
Dincolo de perspectiva manageriala, adoptarea unor masuri pentru protejarea securitatii si sanatatii lucratorilor reprezinta o cerinta legala care se adreseaza tuturor agentilor economici. Astfel, conform Legii 319/2006, fiecare anagajator este responsabil pentru stabilirea si implementarea masurilor de securitate si sanatate in munca in cadrul intreprinderii sale, pentru evaluarea riscurilor, precum si pentru informarea si instruirea lucratorilor sai. Retineti ca în Legea 319/2006 sunt prevazute 45 de sanctiuni drastice privind securitatea muncii, printre acestea:
- raspundeti contraventional si puteti fi sanctionat cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei, daca nu va respectati obligatiile legale referitoare la organizarea activitatilor de prevenire si a celor de securitate a muncii; - raspundeti contraventional si puteti fi sanctionat cu amenda de la 3.500 de lei la 7.000 de lei daca nu va respectati obligatia legala de a evalua riscurile pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de munca; - raspundeti patrimonial, potrivit legii civile, pentru prejudiciile cauzate victimelor accidentelor de munca sau bolilor profesionale.
La cerintele legale indicate mai sus, se adauga normele metodologice de aplicare a prevederilor din Legea privind prevenirea și stingerea incendiilor Nr. 307/2006.

DE CE SERVICII EXTERNE DE SECURITATE A MUNCII?

In prezent, companiile apeleaza tot mai des la resurse externe pentru a se putea concentra asupra competentelor de baza. Atunci cand externalizati catre o companie specializata, aceasta va administra in mod profesionist parti ale afacerii dumneavoastra, permitandu-va astfel sa obtineti performante excelente si sa mentineti o structura organizatorica supla, minimizand riscurile si reducand costurile interne.

Euroconsult Office, societate abilitata de Ministerul Muncii sa presteze servicii externe de specialitate in domeniul securitatii si sanatatii in munca, va pune la dispozitie un pachet complet de solutii, menit sa acopere toate cerintele si obligatiile dumneavoastra in conformitate cu Legea nr.319/2006, cu normelor metodologice de aplicare a acesteia, HG 1425/2006, precum si cu modificarile si completarile ulterioare aduse de HG 955/2010.

Mai mult decat atat, va oferim programe de consultanta care integreaza atat activitatil periodice SSM/SU cat si mentenanta sistemelor de management implementate. Totul dintr-o singura sursa.

TOP